Parohia Ortodoxa Româna

Sfintii Trei Ierarhi

A fost sfințită racla cu moaștele Sfinților Trei Ierarhi

De azi, credincioșii din regiunea pariziană se pot închina la moaștele Sfinților Trei Ierarhi în parohia din La Courneuve!

 

În miercurea din Săptămâna Mare în anul Domnului 2024, cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale și Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, au fost așezate în raclă, o părticică din moaștele Sfinților Trei Ierarhi.

 

Cu acest prilej, miercuri 1 mai 2024, în jurul amiezii, după Liturghia Darurilor înainte sfințite, Preasfințitul Părinte Nectarie de Bretania, episcop-vicar, a binecuvântat și sfințit noua raclă, și împreună cu părintele paroh Mircea Filip, au așezat sfintele moaște într-o raclă de argint, iar apoi, la loc de cinste, într-un baldachin special, conceput și sculptat pentru parohie, din lemn de nuc american.

 

Racla din argint cu pietre prețioase, lucrată manual, a fost realizată cu măiestrie la atelierul domnului Alexandru Coman și a echipei dânsului din București. Pe raclă, Sfinții Trei Ierarhi sunt sculptați în fildeș, iar pe capacul interior este reprezentată “Sfânta Euharistie”. De jur împrejur, 4 candele din argint în stil românesc luminează acest colț de rugăciune.

 

La eveniment au participat membrii consiliului parohial care pregătesc biserica pentru Sfintele Sărbători. Sfintele moaște au fost primite pe data de 29 Ianuarie 2022, cu prilejul târnosirii bisericii.

 

Amintim că în anul 2019, prin grija IPS Părinte Mitropolit Iosif, parohia a primit de la mănăstirea Lainici moaștele Sfântului Cuvios Irodion. În anul 2022, cu prilejul târnosirii noii biserici, parohia a primit și moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina.

 

Mulțumim și felicităm pe toți cei care s-au implicat prin donații și rugăciuni la realizarea acestui proiect măreț.

 

Slavă lui Dumnezeu !

Alte articole

Mai multe poze...